Creatief denken

Stacks Image 215
Wat leer je in deze cursus?
In de workshop Creatief Denken leer je onder welke omstandigheden creativiteit gedijt en hoe je gericht nieuwe denkpaden vormt.
Het doel van Creatief Denken is:

• problemen met plezier te bekijken
• complexe vraagstukken oplossen
• innovatiekracht vergroten
• oplossingsgerichtheid vergroten

Talent is geen vereiste want creatief denken is een cognitieve vaardigheid. Iedereen kan het leren. Als je doorkrijgt hoe je hersenen patronen leggen en patronen herhalen, dan snap je hoe je deze patronen kan doorbreken. Creatieve denktechnieken versnellen dit proces: je neemt meer mogelijkheden waar en je vormt met gemak nieuwe ideeën.

Creatief denken is een combinatie van nieuwe ideeën vormen (divergeren) en deze ideeën integreren in de bestaande realiteit (convergeren). In de workshop creatief denken leer je zowel divergeertechnieken als convergeertechnieken en je leert inzien wanneer welke techniek van pas komt.

Programma
De basis van het Creatief Denken is in twee uur over te brengen. Het is effectief om tijdens de workshop met een (bestaand) vraagstuk aan de slag te gaan zodat je het complete creatieve proces doorloopt. Hiervoor is 2 tot 4 uur extra nodig.

Inspiratiefilmpje
Voor als je nieuwsgierig bent naar de rol van je onderbewustzijn in creatieve denkprocessen.
Duur
2 tot 6 uur

Aantal deelnemers
6 (minimaal) – 20 (maximaal)

Plus
Alle deelnemers ontvangen een Ebook Creatief Denken. Dit ebook biedt handvatten om zelfstandig met creatief denken verder te gaan.
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Astrid Willems

Stacks Image 232
Sinds 2010 train ik mensen en organisaties in creatief denken. Iedereen is creatief. Vaak leren we (op jonge leeftijd) af om creatief te denken. Hierdoor zijn we ons niet bewust van het creatieve potentieel dat we bezitten. Zonde!
deelnemers over deze cursus
Zeer stimulerend om vastzittende denkpatronen te doorbreken.

Goede afwisseling tussen theorie en praktijk.

Astrid voelt goed aan hoe ze mensen kan motiveren.

Mooie theorieën en methodieken voor creativiteit. Veel geleerd!