Durf het beste uit jezelf te falen!
Kom in een groeimindset!

Wat leer je?
Breinkundige Ria van Dinteren en faalkundige Remko van der Drift nemen je mee in de wereld van het brein en dagen je uit om moed te hebben om fouten te maken. Beleef het in een sprankelende, actieve, grappige en bovenal leerzame dag. Een combinatie van college & theater! Van lachen & leren. Je komt achter de nieuwste breininzichten, maar dan wel met interactie en beweging. Nooit meer bang voor fouten, maar boordevol faalplezier!

Sinds een aantal jaren verschijnen er aan de lopende band boeken over het brein. De een belooft nog meer dan de ander. Maar wat is er nu echt aan de hand? Kunnen we wat met breinkennis? Voor onszelf en onze organisatie?
Stacks Image 143
Samengevat
• Kennis over het brein: hoe werkt het?
• Hoe kun je je eigen brein beïnvloeden?
• Je krijgt inzicht in je eigen patronen en mindset.
• Je krijgt tips om breinkennis in te zetten voor jezelf, je organisatie en iedereen die zich met leren en ontwikkelen bezighoudt.

Fouten op het werk kunnen best spannend zijn door de hoge eisen die er door bedrijven, organisaties, de samenleving of jijzelf gesteld worden. Hoe gaan jij en je collega’s om met fouten? Hopen dat het over gaat? Elkaar afstraffen en afrekenen? Afschuiven op een ander? Of zoeken jullie naar oplossingen door open en eerlijk naar fouten en mogelijkheden te kijken?

Remko neemt je op onnavolgbare wijze mee in de mogelijkheden van het falen! Dat doet hij door filmpjes en oefeningen die illustreren hoe verkrampt we omgaan met fouten. Je hebt moed om fouten te maken, de zogeheten fouten-maken-moed! En Remko je leert deze moed te vinden en aan te wakkeren.

Op deze dag leer je anders te kijken en om te gaan met fouten zodat je:
• In een groeimindset komt
• Vertrouwder raakt met elkaar
• Creatiever, frisser en innovatiever kunt zijn
• Je nek durft uit te steken
• Openstaat voor elkaar en verandering
• Verrassender kunt zijn en meer impact maakt
• Elkaar aanspreekt op gedrag en houding om van te leren.
Stacks Image 147
Remko en Ria samen vormen een aaneenvlechting van breinkennis, ervaren, fouten maken, falen en uitgedaagd worden om de opgedane inzichten direct toe te passen. Zij gebruiken daar actieve werkvormen voor waarin de ervaring centraal staat. Daarnaast is er ook ruimte voor onderbouwing. Wetenschappelijke kennis wordt als onderbouwing aangereikt om de ervaring betekenis te geven. Tot slot is er veel ruimte voor eigen toepassingen. Wat kun je morgen anders doen? Welke fouten ga je morgen maken? Welke inzichten in je eigen mindset neem je mee om je werk eens geheel anders te gaan bekijken?

Duur
Een dag van 9.00 - 17.00 uur

Aantal deelnemers
20 tot 75 deelnemers (maximum)

Optie: goodiebag
Deelnemers krijgen de boeken mee:
Brein in onderwijs (van Ria) en
Fouten maken moed (van Remko)
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Ria van Dinteren

breinkundige
Stacks Image 38
Leren leuk maken en mensen aan het leren krijgen op een effectieve manier. Daar ben ik al mijn hele leven mee bezig. Zelf vind ik leren het leukste wat er is maar het traditionele leren op school is mij te saai. Ik zou daar graag wat aan veranderen. Rekening houden met breinkennis is een stap in de goede richting.

Remko van der Drift

faalkundige
Stacks Image 72
Ik wil graag dat je milder wordt voor je eigen fouten en dit ook kan zijn voor de fouten van anderen. Met energieke workshops, trainingen en lezingen stimuleer ik mensen om het allerbeste uit zichzelf te falen. Faal door! Faal beter!