Stretch je brein:
ontwikkel jezelf en je organisatie

Wat leer je in deze cursus?
Sinds een aantal jaren verschijnen er aan de lopende band boeken over het brein. De een belooft nog meer dan de ander. Maar wat is er nu echt aan de hand? Kunnen we wat met breinkennis? Voor onszelf en onze organisatie? En hoe dan?
Sinds de ontwikkeling van de fMRI waardoor we in staat zijn om naar het brein in actie te kijken hebben we veel bijgeleerd over de werking van het brein. (De fMRI is een speciale techniek die hersenactiviteit door middel van een computer zichtbaar maakt in een driedimensionaal beeld.) Deze kennis kunnen we gebruiken.

Deze cursus gaat over:
• Kennis over het brein: hoe werkt het?
• Hoe kun je je eigen brein beïnvloeden?
• Je krijgt inzicht in je eigen patronen en mindset
• Je krijgt tips om breinkennis in te zetten voor jezelf en je organisatie

Deze cursus is voor iedereen die wat wil leren over zijn eigen brein en zicht wil krijgen op patronen en daar wat aan wil veranderen.
Een voorproefje. Je brein leert beter als het zich veilig voelt, bekende structuur en mensen waarmee je samen kunt leren. Daarnaast wil het brein uitgedaagd worden (voeding) met nieuwe dingen, oefeningen en een afwisseling van werkvormen. Koppelen we kennis aan emotie dan onthouden we beter en zijn we meer tevreden over onze keuzes. Neuronen moeten zich verbinden en gebruiken daar neurotransmitters voor. Die worden aangemaakt als we ons prettig voelen in de samenwerking met anderen. Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan de verwerking van hetgeen je leert. Regelmatig herhalen dus en focussen op wat echt belangrijk is en onthouden moet worden.
De vorm en inhoud zijn op elkaar afgestemd. Het wordt een dag over het brein die ook echt iets doet met je brein! We starten met een interactieve presentatie met tussendoor allerlei kleine opdrachten. Je werkt de hele dag samen met je persoonlijke coach. En in de middag ga je aan de slag met je eigen patronen. Je werkt in een groepje en krijgt individuele coaching op je breinprofiel. Dat breinprofiel geeft inzicht in de mate waarin je je brein kunt stretchen. De individuele coaching gaat jou inzicht geven in jouw eerste kleine stap.
Stacks Image 111
Duur
Deze cursus duurt een dag van 9.00 tot 17.00 uur

Aantal deelnemers
10
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Ria van Dinteren

Stacks Image 115
Leren leuk maken en mensen aan het leren krijgen op een effectieve manier. Daar ben ik al mijn hele leven mee bezig. Zelf vind ik leren het leukste wat er is maar het traditionele leren op school is mij te saai. Ik zou daar graag wat aan veranderen. Rekening houden met breinkennis is een stap in de goede richting.
Ria van Dinteren is organisatiekundige en onderwijskundige. Zij heeft zelf jaren gewerkt als leidinggevende en is thuis op inhoudelijke thema’s zoals leren op de werkplek en blijvende ontwikkeling. Sinds 2006 houdt zij zich bezig met de toepassingen van breinkennis in organisaties. Op dit moment voert ze samen met AWVN en in opdracht van het ministerie van SZW, een onderzoek uit naar het vergroten van leervermogen in bedrijven. Breinkennis wordt daarbij ingezet.
Ria van Dinteren heeft diverse boeken over dit onderwerp op haar naam staan waaronder Brein@work dat in 2011 genomineerd is als managementboek van het jaar. Ze heeft een eigen organisatieadviesbureau Breinwerk, is bestuurslid bij de NVO2 en maakt deel uit van het valorisatiepannel van de VU over de toepassingen van neurowetenschappelijk onderzoek.