Trainingsvaardigheden voor professionals

Vierdaagse opleiding
Wat leer je in deze cursus?
Geef je weleens trainingen over je vakgebied? Dat vind je vast leuk om te doen. Maar ook lastig. Want wat doe je als je ziet dat deelnemers gaandeweg afhaken? Een gaapje onderdrukken, hun mobieltjes checken? Hoe kan dat nu? Je hebt zoveel te bieden! En heb je dan ook de neiging om steeds meer te gaan zenden, steeds harder te werken? Terwijl je eigenlijk meer interactie wilt en meer energie. Maar hoe doe je dat?
In deze opleiding leer je hoe je een training zó kunt maken, zó kunt geven, dat er interactie ontstaat. Dat deelnemers van het begin tot het einde geboeid zijn. Dat je training meer impact heeft. En dat het voor jou minder hard werken is, dat er meer energie in de groep blijft. En dat het voor jou dus ook leuker wordt om te doen.

Voor wie?
Deze vierdaagse training is bedoeld voor mensen die al (enige) ervaring hebben met geven van trainingen. Die voor groepen staan, halve of hele dagen. Die groepen iets moeten leren, aan het werk zetten of aan de slag. Denk aan projectleiders die ICT-trainingen geven aan medewerkers, aan communicatieadviseurs die trainingen LinkedIn geven of aan P&O-ers die trainingen geven in het voeren beoordelingsgesprekken.
Deze opleiding is geschikt voor jou als je het leuk vindt om stevig aan de slag te gaan. Om nieuwe theoretische inzichten tot je nemen, je eigen te maken en flink te oefenen. Als je naast de vier trainingsdagen ook wilt investeren in het op een andere manier vormgeven van je training, anders te ontwikkelen: Dan is Trainingsvaardigheden voor Professionals echt iets voor jou
Voor de goede orde: Deze training is niet bedoeld voor mensen die wel eens een presentatie geven aan collega’s, of die één op één collega’s instrueren, maar verder geen trainingen geven.

Wat leer je?
In Trainingsvaardigheden voor professionals leer je jouw deskundigheid op een effectieve manier over te dragen. Je analyseert wat er beter kan in de praktijk van je deelnemers en hoe je dat omzet in een training die beklijft. Je leert hoe je mensen aan het leren krijgt, en hoe je ‘flow’ krijgt in de training. Na afloop van deze vierdaagse ben je in staat een training te ontwerpen en begeleiden waarin deelnemers actief aan het werk gaan en dingen leren die ze direct in hun werkpraktijk kunnen toepassen.
Duur
Deze cursus duurt 4 dagen van 9.00 tot 17.00 uur

Trainers
Peter Steenkamer en Saskia Jeltsma

Aantal deelnemers
minimaal 8 en maximaal 12
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Peter Steenkamer

Stacks Image 135
Mooi hè, dat vak van jou. En mooi hè, om je vakkennis op anderen over te brengen. Passie voor wat je doet is het begin van elke training. Hoe je die passie omzet in een training waar mensen met plezier aan deelnemen én waar ze echt iets aan hebben in hun dagelijkse werk... dat wil ik je graag leren.
deelnemers over deze cursus
Heerlijk om weer echt iets nieuws te leren. Ik had al ervaring met workshops geven, maar toch… Het mooist van het didactisch model van Karin de Galan vind ik het aansluiten bij je klant. Wat heeft die nodig? Waar zit de leervraag nu echt? Om aan de hand van die diagnose tot een echt pakkende training te komen. Dat lukt, als je het klein en praktisch houdt.

Dit is voor mij een erg leerzame en praktische manier geweest om de kennis die je hebt op een behapbare wijze over te brengen. Je leert hoe je je deelnemers kunt inschatten en hoe je ze mee kunt nemen in je training. Het model van Karin de Galan is de leidraad en die heb ik me inmiddels helemaal eigen gemaakt. Als ik over vijf jaar weer een training zou moeten geven, zou ik hem weer via dit model vormgeven, omdat ik heb ervaren hoe goed het werkt.

De training was erg inspirerend. Ik had het een en ander gelezen maar begreep eerlijk gezegd niet alles. Tijdens de training vielen er zoveel kwartjes, vooral die eerste twee dagen! Dat is zo lekker om mee te maken. Je voelt dat je aan het leren en groeien bent. En volgens mij is dat ook de kracht van het didactisch model van Karin de Galan, waarmee we hebben leren werken. Tijdens de laatste dag gaf iedereen een minitraining. In de voorbereiding daarop heb ik enorm lopen worstelen. Want ik wilde dit, maar ik wilde ook nog dat! Ik heb geleerd dat je het onderwerp klein moet houden.