Training Beter Presenteren (ook online)

Stacks Image 215
Wat leer je in deze cursus?
Is het je wel eens overkomen dat je een presentatie perfect had voorbereid, maar eenmaal voor publiek, je niet meer uit je woorden kon komen? Ben je erg gespannen als je een slechtnieuwsgesprek met een medewerker moet voeren? Durf je in een vergadering niet altijd je mond open te doen, uit angst dat je je mening niet goed over kunt brengen?
Spreken voor publiek, of dat nu groot of klein is, is een vaardigheid die je kunt leren. Bianca Tan maakt in haar persoonsgerichte stem- en presentatietraining gebruik van de Feldenkrais methode, een leermethode die je helpt beter, makkelijker en efficiënter te bewegen. Een rustige ademhaling, goede houding en ontspannen spieren kunnen het grote verschil maken tussen ‘je verhaal vertellen’ en echt en doeltreffend communiceren.

In deze training leer je ‘present’ te zijn, als een acteur op het toneel: die weet precies waar hij staat, wat voor en achter is, en wat het bereik van zijn stem is. Dat betekent niet dat je doet alsof - het geeft je juist de kracht om heel persoonlijk en oprecht te zijn. Het bijzondere aan deze training is dat niet de inhoud van jouw boodschap centraal staat, maar jij, en jouw lichaam. Met behulp van eenvoudige oefeningen leer je je bewuster te worden van je stem en ademhaling en hoe je deze kunt inzetten om je publiek voor je in te nemen en echt naar je te laten luisteren. Zo kun je spreken en presenteren op een geheel nieuwe manier gaan ervaren.

In de training is aandacht voor alle niveaus van jouw verhaal, zodat je de manier van communiceren die het beste bij jou past kunt ontdekken. En het mooie is dat je daardoor niet alleen als professional meer indruk kunt maken - ook de communicatie in de rest van je (persoonlijke) leven wordt makkelijker!

Beter Presenteren ook als online training
Er wordt steeds meer digitaal vergaderd en gepresenteerd. Kun je via alleen een beeldscherm toch echt aanwezig zijn voor je publiek, en je boodschap impact geven? De online training Beter Presenteren leert je bijvoorbeeld hoe de camera jou van je beste kant kan laten zien, hoe je alle deelnemers een een vergadering aan bod laat komen zodat zij zich gehoord voelen, en wat belangrijke aandachtspunten zijn om je verhaal in de digitale omgeving goed te presenteren. Ook van veraf kun je authentiek en persoonlijk contact met je gesprekspartners maken!
Duur
Deze module beslaat 2 dagdelen en wordt gegeven van 09.30 – 16.30 uur.

Aantal deelnemers:
1-6

Online
De online training wordt gegeven via Zoom en beslaat dan 2 dagdelen (09:00-12:00 inclusief pauzes) op 2 verschillende dagen + een flexibel in te plannen individuele sessie. Deelnemers krijgen oefeningen en huiswerk mee na dag 1.

Aantal deelnemers: 1-5
Beide trainingen zijn trainingen ‘op maat’ met veel ruimte voor jouw inbreng, gericht op de vragen en thema’s waar jij in jouw werk mee te maken hebt.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor iedereen die beter en efficiënter wil leren communiceren en presenteren. De training kan ook in het Engels aangeboden worden.
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Bianca Tan

Stacks Image 232
Wanneer je weet wat je doet kun je doen wat je wilt. Wanneer je jezelf bent heb je de beste kans dat je woorden inspirerend zijn en zo zo goed mogelijk overkomen bij je publiek.