Assertieve technieken

Wat leer je in deze cursus?
Wat doe je als al drie keer iets aan je collega hebt gevraagd en hij doet het nog steeds niet? Durf je het dan voor de vierde keer te vragen, of voor de vijfde en zesde keer? Zonder boos te worden?

Wat doe je als iemand op je werk allerlei zaken suggereert die niet aan je deugen. Ga je daar op in of juist niet?

Je leidinggevende heeft commentaar op iets wat je in je werk niet goed hebt gedaan. Hoe kom je er nu precies achter wat zijn kritiekpunten zijn? Vraag je door?

Je wordt aangevallen door een collega, durf je dan te zeggen dat je het fout hebt gedaan? Of ga je het ontkennen?

De hele dag door ben je met collega’s in contact en zo makkelijk is dat allemaal niet. Want lang niet iedereen is rechtstreeks, recht door zee, eerlijk of open. Mensen doen dat niet expres want heldere communicatie is voor iedereen lastig.

Assertief betekent dat je in gesprek met andere collega’s overeind blijft, je punt maakt, zonder dat je boos of verdrietig wordt en daardoor sneller en makkelijker tot resultaten komt.

Kun je dit leren? Ja! In de cursus assertieve technieken leggen we uit hoe het werkt en leer je hoe je dat doet. Aan het einde van de dag heb je geleerd hoe je beter om kunt gaan met aanvallen, kritiek, suggestieve opmerkingen en mensen die zich niet aan hun afspraken houden.
Stacks Image 139
Duur
Deze cursus duurt een dag: 9.00 tot 17.00 uur
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Jolanda Belderbos

Stacks Image 131
Al tijdens de training zijn deelnemers verrast over hoe je zelf ogenschijnlijk vastgeroeste communicatiepatronen kunt doorbreken. Als trainer vind ik het leuk om deelnemers enthousiast te horen vertellen welke situaties zij voortaan anders gaan aanpakken. De directe toepasbaarheid maakt mensen krachtiger.
deelnemers over deze cursus
Ik heb inzicht gekregen op eigen reageren in situaties.

Praktijksituaties bespreekbaar maken en oplossingen helder maken.

Voor iedere situatie een passende techniek.
Per techniek voldoende aandacht en tijd om uit te werken.

Ongedwongen manier van lesgeven.

Assertief zijn kun je leren, door je bewust te zijn van je assertieve grondrechten (wat een verademing om die te kennen!) en door technieken toe te passen in lastige gesprekssituaties. Dit is de theorie. Deze omzetten naar de praktijk is oefenen, oefenen, oefenen.

Tijdens de eerste week na de cursus heb ik toch een aantal apen van mij af kunnen houden, door niet gelijk JA te zeggen. Voelde ik me schuldig? NEE, ook niet eens.

Goede afwisseling van praktijk en theorie. Speels gebracht maar toch met een serieuze ondertoon.

Lekker tempo gedurende de hele dag. En ook de waardering van de trainers voor de cursisten en het jezelf kunnen zijn in de praktijksituaties werkt erg goed!