Fast Track MBA

Wat leer je in deze cursus?
Een volwaardig MBA programma met de primaire focus op het ontwikkelen van Bedrijfskundig kijken, een helicopterview vanuit het strategisch niveau. Direct, praktisch en gericht op toepassing in je eigen werk. En, aan het einde van het jaar een Eindgesprek en een MBA titel.
Of je nu zelf de ambitie hebt om in de boardroom te zitten, of je ambitie is als professional en manager invloed uit te oefenen en volwaardig gesprekspartner van de boardroom te zijn… bedrijfskundig kijken, denken en communiceren is in beide gevallen een noodzakelijke randvoorwaarde. De Fast Track MBA leert je dit.

Mastering Bedrijfskundig Kijken

Fast Track MBA bestaat uit zes pilaren:

1. Fast Track MBA Basics
12 lessen met alle bedrijfskundige theorie die je moet kennen. Elke les bestaat uit een studiekern van maximaal 15 pagina’s en optioneel verdiepingsmateriaal. De studiekern is ook in audio beschikbaar (handig voor onderweg) en wordt aangevuld met uitleg en instructie video’s.

2. Fast Track MBA Analyse
Een strategische bedrijfskundige analyse waarin je alle theorie uit de Basics toepast in de praktijk. Je doet deze Analyse bij voorkeur in je eigen organisatie. Je wordt bij deze analyse stap-voor-stap begeleid.

3. Fast Track MBA MasterClasses
Over de vijf belangrijkste thema’s zijn MasterClasses beschikbaar, waarin Marischka uitlegt hoe je met een Bedrijfskundig oog naar dit thema kunt kijken.

4. DNHS Hot Seats
Op deze maandelijkse bijeenkomsten kun je al je Bedrijfskundige vragen stellen. Of de Basics, de Analyse, de MasterClasses, jouw werk, de actualiteit…

5. Individuele begeleiding
Om je optimaal te begeleiden in dit intensieve programma krijg je drie individuele gesprekken van een uur. Deze gesprekken zet je in op het moment dat jij het nodig hebt. Natuurlijk kun je altijd extra begeleiding aanvragen.

6. Fast Track MBA Eindgesprek
In het Eindgesprek met twee Bedrijfskundige Meesters toetsen we de ontwikkeling van jouw Bedrijfskundig Oog èn proberen we nog een laatste stap in jouw bedrijfskundige ontwikkeling te maken.

In de Fast Track MBA ontwikkel je een strategische en integrale blik èn leer je de taal en belangrijkste modellen die horen bij de directiekamer. Tegelijkertijd heb je aan het einde van het jaar een gehele strategische Bedrijfskundige analyse doorlopen en een concreet plan voor de eigen organisatie ontwikkeld.
Alle materiaal van de Fast Track MBA is online beschikbaar zodat je op elk moment kunt starten.

Naast de online modules die je elke drie weken krijgt, krijg je ook oefeningen om het geleerde direct in de praktijk te brengen. Deze oefeningen geven je input en een vliegende start voor je Analyse. Zo word je stap-voor-stap meegenomen in jouw Bedrijfskundige ontwikkeling en staat de praktische toepassing van wat de bedrijfskunde biedt centraal.

Naast de live Hot Seat bijeenkomsten waar je jouw vragen kunt stellen, en beantwoord krijgt, heb je drie individuele gesprekken en kun je altijd extra ondersteuning vragen. De Fast Track MBA is online daar waar het gemakkelijk kan, maar toch heel persoonlijk!

Alle materialen die je nodig hebt voor de Fast Track MBA zijn bij de opleiding inbegrepen. Als extra ontvang je voor de Analyse ook het boek Het Bedrijfskundig Oog. Van Analyse tot Helicopterview van Marischka Setz (2014).
Stacks Image 204
Voor wie
Voor professionals en managers die in of met grotere organisaties werken en die een stap naar een hoger/strategisch niveau willen maken en/of een MBA titel nodig hebben.

Datum
Op elk gewenst moment

Doorloop
1 jaar (tijdsinvestering 5/6 uur per week)

Locatie
online en bijeenkomsten in Den Haag

Diploma/titel
MBA titel
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Marischka Setz

Stacks Image 192
Wat mij, in mijn ruim vijfentwintig jaar ervaring, is opgevallen is dat er een aantal eenvoudige bedrijfskundige en leiderschapsprincipes zijn die het potentieel in jou kunnen ontsluiten. Principes die je, net als ik heb gedaan, normaal in de praktijk moet ontdekken omdat je ze nergens op een opleiding leert. Ik heb mezelf ten doel gesteld professionals en managers, mensen in organisaties zoals jij, te helpen deze principes te kennen en gebruiken.
deelnemers over deze cursus
Jordy Leber (2016)
Arjan van Beijnum (2016)
Rik van Hooff (2016)
Marc Boendermaker (2016)