Leidinggeven, hoe doe ik dat?

Stacks Image 107
Wat leer je in deze cursus?
Je bent een leidinggevende en je wilt je verder ontwikkelen.
Niet omdat het je niet lukt, maar omdat er nog meer in je zit!

Omdat er zoveel theorieën zijn over leiderschap, zoek je het antwoord op de vraag "wat kan ik nog leren?" misschien wel eens buiten jezelf, in de woorden en reacties van anderen. Maar relaties tussen teamleden, met de directie, en andere leidinggevenden zijn zo complex dat een theorie of model meestal geen oplossing biedt. In deze training bekijken we leiderschap daarom op een andere manier: vanuit jou als persoon. Wat is jouw stijl van leidinggeven en welk effect heeft dat? Is dat wat je wilt, of lopen zaken wel eens anders dan je beoogt, en hoe komt dat? Wat je dan kunt doen is je krachten en competenties versterken en je rondom issues van je leerwensen iets aan jezelf veranderen.
Dat maakt je communicatie effectiever en dat maakt jou authentieker.

Je kunt bijvoorbeeld heel veel lezen over de beste manier om een slecht nieuws gesprek te voeren, maar als het in jouw karakter zit dat je het erg moeilijk vindt om mensen te kwetsen, zal een handleiding je bij zo'n gesprek niet veel verder helpen. In deze training leer je om je eigen persoonlijkheid niet krampachtig buiten het gesprek te houden maar juist te gebruiken:

Door naar het verleden te kijken kun je ontdekken waar jouw ideeën over goed en slecht leiderschap vandaan komen, en kun je valkuilen sneller ontdekken en corrigeren. In plaats van een model toe te passen ga je zelf een persoonlijke en actieve rol spelen in wat jij gaat bedenken over jouw leiderschap.

Valerie Redman heeft geschreven over zeven belangrijke aspecten van leiderschap en van een goed functionerend team. In de training geven we aandacht aan alle aspecten door te kijken hoe jij als deelnemer je daarmee verhoudt. Weet je je te verbinden als leider aan mensen, maak je echt contact, geef je eerlijke feedback en is je communicatie helder. Wat je dan kunt doen is je krachten en competenties versterken en zo jezelf veranderen.
Duur
Deze cursus duurt drie dagen van 9.00 tot 17.00 uur
Tussen iedere dag zit steeds een week
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Margit Sleeuwenhoek

Stacks Image 111
Margit Sleeuwenhoek geeft al veertien jaar op onder andere Nyenrode les aan allerlei soorten leiders. Met haar persoonsgerichte aanpak helpt ze leidinggevenden hun eigen kracht te her-ontdekken en hun leerwensen te verwerkelijken.
In deze training leer je van haar, van haar ervaring en confronterende prettige werkstijl, en heb je bovendien ook nog eens baat bij het interactieve groepsproces met andere deelnemers.