Training Motiverende Gespreksvoering

Stacks Image 129
Wat leer je in deze training?
Ben je leidinggevende en loop je er regelmatig tegenaan dat je het lastig vindt je medewerkers te overtuigen van het belang van verandering? Dat kan verandering zijn in de manier van werken van het team of grote veranderingen binnen een organisatie. Maar het kan ook gaan om veranderingen op meer persoonlijk niveau die nodig zijn om een medewerker beter te laten functioneren. Misschien geef je goede adviezen om productiviteit en efficiëntie te verbeteren, maar worden deze niet altijd opgevolgd.

In deze training leer je een nieuwe manier om met je medewerkers te praten: in plaats van je voornamelijk te richten op wat er zou moeten veranderen, ga je werken aan hoe je medewerkers dit daadwerkelijk kunnen bereiken. Motiverende Gespreksvoering is een door psychologen ontwikkelde gespreksstijl die gericht is op samenwerking, motivatie en het laten groeien van de bereidheid tot veranderen.

In plaats van je medewerkers te overreden en te sturen ga je een gesprek aan waarin de ander zelf doelen, wensen en mogelijkheden formuleert. Je team wordt actief betrokken bij het proces: zo kun je mensen effectiever helpen op het pad naar verandering binnen de organisatie.

In deze training maak je kennis met de belangrijkste uitgangspunten en basistechnieken van de Motiverende Gespreksvoering. Je leert over de verschillende fases van een veranderproces en hoe je interventies voor elke fase kunt toepassen. Met empathie en compassie ondersteun je de autonomie van je medewerkers en onderzoek je mogelijke weerstand tegen verandering. Ook word je je meer bewust van je eigen houding in de samenwerking en hoe deze een rol speelt in het veranderingsproces. Je leert dus ook jezelf een beetje beter kennen!

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor leidinggevenden.
Duur
Deze module beslaat 2 dagdelen en wordt gegeven van 09.30 – 16.30 uur.

Aantal deelnemers
Maximaal 12
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Melissa Wallet-Meijer

Stacks Image 121
Ik verzorg afwisselende, energieke maatwerktrainingen waarin humor een belangrijke rol speelt: serieus waar het moet; een knipoog waar het kan.
Veel leidinggevende worstelen met het motiveren van hun medewerkers tot verandering.
Voor deze professionals heb ik de training Motiverende gespreksvoering ontwikkeld. Hier leren ze hoe zij gesprekstechnieken kunnen inzetten om autonome motivatie en veranderbereidheid te creëren, zodat gewenste doelen wél bereikt kunnen worden.