Teamcoaching met paarden

Wat leer je in deze cursus?
Wil je de effectiviteit van je team verbeteren? Hebben jullie behoefte aan meer inzicht in onderliggende patronen? Kan de samenwerking nóg beter en wil je eens te weten komen HOE? Liever geen lange sessies, geen ‘gewone’ training, en tóch resultaat bereiken? Schakel dan een paard in als coach! Of liever gezegd: schakel Margit Sleeuwenhoek in – zij coacht met behulp van paarden.

Waarom zou je als team overwegen om met paarden aan de slag te gaan? Omdat paarden vanuit hun oerinstinct de ‘onderstroom’ in menselijk gedrag waarnemen. Daar reageren ze sterk op. Ze spiegelen gedrag. Paarden laten ons haarscherp zien wat er gebeurt als teams een opdracht uitvoeren en welke spanningsvelden, successen, ontwikkelpunten en emoties er zijn.

Coach Margit Sleeuwenhoek werkt met haar eigen paard, Yentle, of met de kudde. Dat gaat zo: paarden spiegelen gedrag en Margit vertaalt dit in woorden naar het team. Mooie input om te kijken naar wat het waard is om te behouden en wat je met elkaar wilt veranderen. Zo leer je in één dagdeel ontzettend veel!
Het is handig met elkaar een leervraag helder te hebben als je deze vorm van coaching gaat doen. En ook om nieuwsgierig te zijn en open te staan voor reflectie.

Paardencoaching is ook geschikt voor mensen die bang zijn voor paarden, of geen ervaring hebben met paarden. Trek laarzen of dichte oude schoenen aan, en bij kou warme kleding! We werken buiten en bij de nabespreking zitten we in een koeienstal.
Duur
3,5 uur

Locatie
Waverveen
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Margit Sleeuwenhoek

Stacks Image 127
"Paarden reageren heel puur. Daar kunnen wij niet tegenop, als mens."