Hoe bouw je een academie?

Stacks Image 105
Wat leer je in deze cursus?
Medewerkers aan hun ontwikkeling laten werken, op een gestructureerde manier. Hoe doe je dat als organisatie? Hoe bouw je een academie? (Ook wel genoemd corporate university of interne bedrijfsschool.) En doe je het wel goed? En als je vastloopt, hoe komt dat dan? Wat doe je eraan? Waar liggen kansen? En waar bedreigingen bij het verder bouwen aan een academie?

Iedere academie is een maatwerkproces. Iedere academie maak je op een maat die past bij de grootte en niveau en het tempo van de organisatie waar je inzit. De kracht van deze workshop zit hem erin dat je in contact komt met Peter Steenkamer die in verschillende organisaties academies heeft gebouwd. Hij deelt graag zijn ervaring om je te helpen bij creëren van oplossingen, het slechten van blokkades en het concreet maken van de stappen die je kunt nemen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
1 Definities: Wat is een academie? Wat is een academiebouwer?
2 Strategie: directie, leidinggevenden en medewerkers allemaal strategisch benaderen
3 Scholing organiseren en uitvoeren: hoe doe je dat?
4 P&O: partner of niet?
5 PR & Communicatie: hoe, wat, waar communiceer je naar wie?
6 Return on investment: wat levert opleiden op?
7 Nazorg / transfer/ follow up: hoe ga je verder na het eerste begin?
Dit klinkt best wel ingewikkeld. Het goede nieuws. Als je een academie bouwt, hoef je niet meteen overal op te letten! Of alles in één keer aan te pakken. En een volledig overkoepelend plan is eigenlijk ook niet nodig. Wel slim en strategisch denken. En weten op welke aspecten je moet letten.

Uitgangspunt van deze workshop is de stand van zaken bij de deelnemers. We werken met een intake (gesprek) of voorbereidingsopdracht.

Samengevat: wat levert deze workshop je op?
• Je krijgt een model dat in kaart brengt op welke aspecten je moet letten bij het bouwen van een academie.
• Je krijgt inzicht waar je staat bij het starten of verder bouwen van je academie.
• Je formuleert de eerste stappen om een academie op te zetten. Of de vervolgstappen als je bent begonnen.
Op basis van deze workshop kun je (naar wens) beslissen of je eventueel vervolgsessies wilt, een begeleidingsknipkaart of een terugkomdagdeel.
Stacks Image 107
Duur
Deze cursus duurt een dagdeel: 9.00 tot 12.30 uur

Aantal deelnemers
5 tot 15 deelnemers
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Peter Steenkamer

Stacks Image 111
Ik ben academiebouwer. Door het aanbieden van trainingen, het inkopen van opleidingen en het ontwikkelen van maatwerkopleidingen zorg je ervoor dat medewerkers gestructureerd werken aan hun ontwikkeling en beter bijdragen aan de doelen van de organisaties. Het bouwen van academies vind ik het leukste dat er is. Heel graag denk ik met je mee en deel ik mijn kennis en ervaring. Waar liggen kansen? Welke valkuilen - waar ik zelf ik ben gestapt - kun je voorkomen? Heel graag had ik, toen ik pas begon, deze workshop gevolgd!