Hoe organiseer je een Summer School?

Wat leer je in deze cursus?
Steeds vaker hoor je dat organisaties zogeheten Summer Schools organiseren. In de zomerperiode worden cursussen, excursies, lezingen en workshops aangeboden die toegankelijk zijn voor alle medewerkers. Vaak worden deze activiteiten gegeven door eigen medewerkers.

Wat komt er bij kijken als je een Summer School organiseert? Hoeveel werk is het? Wat levert het op? Hoe kom je tot een programma? Hoe krijg je de beslissers in jouw organisatie enthousiast? Na deze workshop weet je het!

Wat zijn de voordelen van een Summer school?

1. Leren wordt leuker! Outside the box-achtige workshops, excursies naar plekken waar je anders niet komt. Drempelloze instroom: geen langdurige scholingsaanvragen. Korte bijeenkomsten die energie en plezier opleveren.

2. Je creëert meer dwarsverbanden in je organisatie. Geen standaardcombinaties van mensen uit dezelfde functiegroepen, maar (hiërarchisch) hoog en laag door elkaar. Medewerkers zien andere, onverwachte kanten van elkaar.

3. Eigen medewerkers in het zonnetje zetten! Iedereen wil graag vertellen over zijn of haar werk. En hoe leerzaam is het niet om ontdekken wat iemand doet op een volledig ander bedrijfsonderdeel? Trots zijn op je bedrijf!

4. Gebruik de Summer School als proeftuin: welke onderdelen slaan aan en welke minder? Je krijgt input over waar medewerkers behoefte aan hebben en welke manier van leren aanslaat. Gebruik dit voor het verder vormgeven van ontwikkelactiviteiten.

Samengevat: wat levert deze workshop je op?
• Je hebt inzicht in hoe je een Summer School organiseert
• Je kent de voordelen en de risico’s van een Summer School.
• Je kunt een Summer School in je organisatie verkopen aan de beslissers
• Mag je al aan de slag? Dan gaan we concreet invulling geven aan programma op basis van uitgangspunten, wensen en budget.

Zie de filmpjes van voorbeelden van aftermovies van een Summer School:
Duur
Deze cursus duurt een dagdeel: 9.00 tot 12.30 uur

Aantal deelnemers
5 tot 15 deelnemers
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Peter Steenkamer

Stacks Image 157
Ik ben academiebouwer en ik geloof in de kracht & het plezier dat een Summer School kan geven. De afgelopen jaren heb ik ervaring op gedaan door het organiseren van Summer Schools. En door het ontwikkelen van workshops/producten die goed werken als je een Summer School organiseert. Ik heb over dit onderwerp ook geschreven (zie hieronder). Graag deel ik mijn kennis op dit gebied. Zodat je niet de fouten maakt, die ik maakte en van je Summer School een succes maakt.