Organiseren en veranderen vanuit kracht

Wat leer je in deze cursus?

Interview met Marsichka Setz:

Waarom deze masterclass?
Met alle ontwikkelingen in de markt zoals nieuwe technologieën, toenemende invloed van sociale media en de (nog steeds voortdurende) financiële crisis, zijn organisaties hard bezig zich aan te passen en soms opnieuw uit te vinden. Maar te vaak vergeten ze daarbij de kern van wat de organisatie uniek maakt: de mensen die samen de organisatie vormen. Daar zit de werkelijke kracht van de organisatie!

En nu?
Bedrijfskundig gesproken is er maar een manier om een organisatie te veranderen en bestaansrecht te geven: door de mensen in de organisatie te veranderen. Door ze een ander doel te geven, andere werkwijzen aan te reiken of door ze verder (en gericht) te ontwikkelen. Met andere woorden:
door de mens in de organisatie in zijn of haar kracht te zetten, komt de organisatie in haar kracht.

Hoe werkt dat?
Achter elke organisatie zit hetzelfde bedrijfskundige basismodel. Dit model beschrijft en verklaart hoe de organisatie werkt, en hoe ze zou moeten werken. En aangezien organisaties ‘samenwerkingsverbanden tussen mensen zijn die een gezamenlijk doel willen bereiken’ volgen organisaties daarbij hetzelfde patroon als mensen in het algemeen doen. Ook de medewerkers van jouw organisatie. Dit inzicht krijgt extra waarde als we weten hoe medewerkers binnen de context van de organisatie het beste uit zichzelf kunnen halen en dit optimaal inzetten om te excelleren binnen een organisatie. Een organisatie kan dit tot haar unieke en onderscheidende kracht maken en daar een toekomst en bestaansrecht mee op kan bouwen.

Is dit niet iets voor uitzonderlijke organisaties?
In tegendeel! In feite zou iedereen, directieleden, managers, hr-adviseurs, bedrijfsadviseurs, deze kennis moeten hebben. Omdat het de sleutel is naar zowel ‘de juiste medewerker op de juiste plek’ als tot werkelijk duurzaam bestaansrecht voor de organisatie.

Welke zaken komen aan bod in je masterclass?
Op een interactieve manier leer je:
• Het bedrijfskundige basismodel van de organisatie.
• De samenloop van medewerkerskracht en organisatiekracht.
• Hoe kracht de basis achter duurzaam bestaansrecht is.
• Hoe je een organisatie vanuit kracht kunt veranderen.

Over Marischka Setz
Setz heeft een ruime staat van dienst als coach, begeleider van strategie- en verandertrajecten, docent/trainer en schrijver. Een korte opsomming:
• Directeur/oprichter van De Nieuwe Haagse School, DNHS, met programma’s als een Fast Track MBA van één jaar.
• Ruim 30 jaar ervaring als ondernemer en manager in diverse bedrijven, met als rode draad het mobiliseren en gebruiken van de al aanwezige professionele expertise om de energie terug te brengen in de organisatie en een uniek strategisch voordeel voor de organisatie te realiseren.
• Ruim 25 jaar geeft ze les aan Business Schools om professionals bedrijfskundig kijken en denken teleren.
• Ze schreef meer dan 150 blogs en artikelen, 6 eBooks, ruim 25 white papers en 4 boekenwaaronder Het Bedrijfskundig Oog. Van Analyse tot Helicopterview.
Stacks Image 137
Duur
16.00 – 18.00 uur (inclusief netwerkborrel)

Aantal deelnemers
50 deelnemers (maximum)
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Marischka Setz

Stacks Image 143
Er is een aantal eenvoudige bedrijfskundige en leiderschapsprincipes die het potentieel in jou kunnen ontsluiten. Principes die je normaal, net als ik heb gedaan, in de praktijk moet ontdekken omdat je ze nergens op een opleiding leert. Ik heb mezelf ten doel gesteld mensen in organisaties te helpen deze principes te kennen en gebruiken.
aanvullende informatie

Management Bla Bla

Helpt managementtaal medewerkers om in hun kracht te komen, of juist niet? Daarover gaat Setz' nieuwste management eBook 'Management Bla Bla, De zin en onzin van veel gebruikte management uitspraken'. Als relatie van de KR8 Academie kunt u het gratis downloaden (klik op afbeelding)..
Stacks Image 151